top of page
  • Klára Skuhravá

Jak vznikl Justwalkit


Nevěř nikomu, kdo ti tvrdí, že to nejde!

Věřím, že každé dítě má svůj sen, možná i plán, ale hlavně vášeň. Vášeň, na kterou mnoho dospělých dětí v průběhu života s úspěchem zapomene. „Musím přeci platit složenky, hypotéku, jídlo...“ ozve se v nás ve chvíli, kdy jsme lákáni k nějakému dobrodružství, případně životní změně. A tak raději trávíme čas v práci, kterou nesnášíme, v tělech, za která se stydíme a žijeme s lidmi, které vlastně ani nemáme moc rádi.

Mnoho z nás svou dětskou vášeň a úžas v nánosu každodennosti ztratilo už ve chvíli, kdy jsme uvěřili, že „TO přeci NEJDE“. Což se stalo kdysi dávno, kdy nás zřejmě někdo z blízkých přesvědčil, že snění je pouze pro „malé děti“. Jenže co když to tak není? Co když jde zrealizovat opravdu vše, co si dokážeme představit?

Vášeň = cestování

Chtěla jsem poznat svět a „dotknout se hvězd“. Proto jsem začala cestovat. Nikdy by mě nenapadlo, že při cestě najdu i dávno ztracené dětské nadšení, vášeň a schopnost žasnout. Tak cenné pocity, které se mnozí z nás snaží ukrýt pod maskou dospělosti.

Pro mě je mou vášní cestování. Teď už to vím. Jsem vlastně taková sběratelka. Ani ne tak proto, že mám potřebu se chlubit, kde jsem všude byla, co jsem všechno viděla a kolik zemí jsem už za svůj krásný život navštívila. Mnohem důležitější než čísla jsou pro mě příběhy.

Sbírám životní příběhy, které při svých cestách slyším vyprávět. Pro vypravěče obyčejné, pro mě úchvatné příběhy života. Při těchto vyprávěních si často uvědomuji, jak jsme všichni krásní, zranitelní a úplně stejní lidé, kteří mají potřebu sdílet a být v životě užiteční.

A tak vlastně vznikl i nápad s Justwalkit, tedy jak propojit vášeň, nadšení, lidi s různými zkušenostmi a příběhy a být k tomu ještě užitečná.

Děkuji hlavně tobě, který (která) mi pomáháš tento můj sen každodenně naplňovat :)

S upřímným DĚKUJI,

Klára Skuhravá

 

88 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page